The Lovers’ Club – ohjeet

lovers banneri

Mistä tässä on kysymys?

Lovers’ Club lähettää ihmisiä treffeille. Heti tässä alussa on väärinymmärryksen vaara – ehkä kun sanomme “treffit”, kannattaa ajatella “kohtaaminen”, sillä treffit eivät ole perusajatukseltaan romanttisia (vaikka ne saavat sitäkin tietysti olla, jos niin sattuu käymään). Tarkoitus on vain kohdata erilaisia ihmisiä, ihmisiä joita et muuten koskaan kohtaisi tai joita sinun pitäisi kohdata, ja päästää hetkeksi tuo toinen ihminen lähelle. Treffimenusta valitset sinua kiinnostavat treffi-ideat – leikkimään haaksirikkoista kasvitieteelliseen puutarhaan vai hiljaa koko tapaamisen ajan? – ja niiden ja sinusta saamansa vaikutelman perusteella toiset kerholaiset etsivät sinulle tapaamisissa treffikumppaneita. Treffeillä teillä on siis jokin treffikonsepti, jota tulkitsette haluamallanne tavalla – yleensä se on jotain, joka etäännyttää arkitodellisuudesta tai vinksauttaa maailmaa jollain tavoin, ja johtaa teidät omaan yhteiseen todellisuuteenne. Ja sitten tärkein. Olennaisinta on, miten kohtaatte toisenne, miten toisianne katsotte – sanomme, että treffeillä käytetään Rakastavaisten linssiä. Se on siis kuin lasit, joiden kautta maailma näkyy tietyssä valossa. Pyrit näkemään treffikumppanisi lempeästi, hyväksyvästi, luottavaisesti – kuin ystävän, jonka seurassa tiedät voivasti olla oma itsesi ja jonka puolella olet. Tämä saattaa tuntua vaativalta, mutta muista että toinen haluaa samaa – ja muista suhtautua myös itseesi samalla tavalla, lempeästi, hyväksyen sellaisen mihin yleensä suhtautuisit kriittisesti. Jotenkin rakastavaisten linssi vaan aina toimii.

Ohjeet

Voit ilmoittautua mukaan jos olet yli 18-vuotias. Ilmoittauduttuasi halukkaaksi treffeille, sinulle sovitaan tapaamisessa treffikumppani ja treffiteema (jos olet itse paikalla tapaamisessa, joudut siksi aikaa ulos huoneesta!). Saat tekstiviestinä treffikumppanin sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron, treffiteeman ja paikan. Teille kahdelle jää treffien ajan (joissain tapauksissa myös paikan) sopiminen joskus kahden seuraavan viikon aikana. Älkää keskustelko muusta, älkää esitelkö itseänne!

Kun tulette treffeille, ottakaa mukaanne kukka. Siis jokin, minkä tunnistaa kukaksi – se voi olla paperista taiteltu, kuva, muovikukka tms. Siitä tunnistatte toisenne. Nyt vain tulkitsette treffien teemaa omalla tavallanne – tulkinta on vapaa. Voitte alussa jutella hetken siitä, miten aiotte ohjeita toteuttaa. Käyttäkää Rakastavaisten linssiä. Voitte halutessanne sopia treffeille ajan, tai jatkaa niin kauan kuin siltä tuntuu.

Varoituksia

Kohtaamiset ovat herkkiä tilanteita. Tahallinen sopimaton tai tökerö käytös johtaa klubista erottamiseen. Sitä on esimerkiksi:
– Treffeille tuleminen humalassa
– Treffeille tuleminen muuten sekavassa tilassa tai huumaantuneena
– Ei-toivottu ahdistelu tai lähentely
– Tulematta jääminen ilmoittamatta etukäteen ja ilman hyvää syytä
– Negatiivinen suhtautuminen treffikumppaniin
Sen sijaan mainittakoon, että ujous, sosiaalinen kömpelöys, erikoiset persoonallisuudet, neurologiset poikkeavuudet, erilaiset mielentilat, hyväntahtoinen hulluus ynnä muu sellainen on ehdottomasti sallittua, ja siihen suhtaudutaan Rakastavaisten linssin läpi – suhtaudu itsekin. Ja aina ei voi tulla toimeen, mutta voi antaa toiselle mahdollisuuden ja olla ystävällinen. Vain se, että rikkoo klubin ajatusta ja toisen luottamusta, on kiellettyä.